Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На съд за убийство на таксиджия

Снимка: Ани Петрова, БНР

Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд 22-годишен младеж за грабеж и убийство на 63-годишен таксиметров шофьор.

Тежкото криминално престъпление е било извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград - село Дянково. Около 20,49 ч. подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил. По пътя мъжът извадил нож и нанесъл шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. След това успявал да извлачи тялото в гориста местност, близо до автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора. 

На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града.

Предстои делото срещу 22-годишния Сали  да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна