Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласът на Мария Н. Ангелова в „Песента на цикадите“

Във „Време и половина“ често повдигаме завесите на онези истории, които на пръв поглед не изглеждат толкова важни, но винаги водят до нужните изводи – за смисъла на предаването, за смисъла на това да задаваш въпроси и да търсиш отговорите им, за смисъла на изборите, които правим в живота, за срещите и обмяната на енергия, за мисията на всеки от нас. Такава е и днешната история. Тази на жената, майката, финансистката, актрисата, енергийния вулкан Мария Н. Ангелова. За последното определение ще се съгласите с мен веднага щом чуете разговора ми с нея.

Мария е родена във варненското село Бяла. Израснала е във Варна, учила е в София, играла е в Родопския драматичен театър в Смолян, но вече 29 години живее в Канада. Сега отново е в България, за да изиграе пред българската публика във Варна, Пловдив и София спектакъла, написан от нея и режисиран от Симеон Димитров „Песента на цикадите“. Премиерата му беше на 2 декември 2018 година в Торонто. В София ще е на 30 май на камерната сцена в театър „Сълза и смях“.
В този спектакъл обаче по-силно от песента на цикадите звучи вътрешният глас на Мария. Него ще чуете и в звуковия файл.

Представлението можете да гледате и на 23 май във варненския клуб „Щурче“, както и на 28 май в културен център „Тракарт“ в Пловдив.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна