Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението за по-лека мярка на Стайков беше отложено за след седмица поради заетост на вещите лица

| обновено на 21.05.19 в 19:37
Централен Софийски затвор
Снимка: БГНЕС

Решението за по-лека мярка на Стайков беше отложено за след седмица поради заетост на вещите лица, които трябваше да оценят здравословното му състояние.

При внезапна проверка в болницата на Централния софийския затвор, където са настанени Димитър Желязков - Митьо Очите и Миню Стайков, са били открити забранени вещи, сред които телефон, дискове, карта за цифрова телевизия и лекарства, съобщиха от спецпрокуратура.

За това са били сезирани главният прокурор и министърът на правосъдието, съобщиха от спецобвинението.

Проверка с участие на полицаи и надзиратели е проведена в петък в реанимацията на затворническата болница.

При обиските в Желязков е намерен мобилен телефон, който той хвърлил на земята - според прокуратурата, за да го унищожи. В шкафа му имало над 10 вида лекарства и хранителни добавки, за които той не разполагал  с рецепти.

Непредписани от лекарите от затворническата болница медикаменти имало и в шкафа на Стайков. От спецобвинението допълват, че в спалното помещение, в което са настанени двамата, е открито и голямо количества храна и безолкохолни напитки, като в прессъобщението изрично е уточнено, че обискът е бил след като алкохолният бос обяви гладна стачка. За нея адвокатът му Лъчезар Таков съобщи преди седмица пред Апелативния спецсъд, пред който Миню Стайков обжалва постоянното си задържане.

"Все едно влизат при смъртник, до такава степен е неприятно това, че полагат грижи за него, а в крайна сметка господин Стайков е обикновен човек, човешко същество, пък след това е олигарх, задържан под стража", коментира адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени