Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Тази седмица беше добра за мен

Григор Димитров
Снимка: banque eric sturdza geneva open atp

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля квалификациите, но отпадна в първия кръг на турнира на червени кортове в Женева (Швейцария). Димитров загуби от аржентинеца Федерико Делбонис с 6:1, 4:,6, 2:6, но заяви, че срещите от надпреварата са му дали възможност да изпробва нови неща преди "Ролан Гарос".

"Тази седмица фокусът за мен беше изместен към други неща. Не толкова върху резултатите. Опитвах нови неща, различни позиции на корта, различни варианти на игра, различни планове. Трябва да призная, че първият сет беше много добър за мен", коментира Димитров, цитиран от БТА.

"Бях много, много доволен от представянето си, но във втория и в третия сет не успях да продължа по същия начин и не направих нещата така, както в първия...Честно казано, за мен има много позитиви. Седмицата беше добра. Тренирах здраво всеки ден, не съм имал никаква почивка. Поставих основата за "Ролан Гарос", където ще опитам да постигна по-добри резултати", каза Димитров.

Откритото първенство на Франция по тенис стартира в неделя в Париж. Миналата година Григор отпадна в третия кръг. Жребият за основната схема на турнира от Големия шлем се тегли в четвъртък от 20 часа българско време.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!