Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на жертвите край Своге все пак ще получат по 50 000 лева

| обновено на 22.05.19 в 18:47
Снимка: БГНЕС

По 50 000 лева ще бъдат изплатени на наследниците на загиналите при трагедията край Своге, обяви изпълнителният директор на "Бул инс" Стоян Проданов. Решението на компанията е взето след среща с Комисията за финансов надзор.

От компанията заявиха, че са надделели "моралните норми над юридическите изисквания".

Вчера от Асоциацията на пострадалите при катастрофи алармираха, че само трима наследници са получили по 10 лева обезщетение.

Претенциите на близките на загиналите ще бъдат уважени до 15 дни след предявяването им, обясни Крум Крумов от управителния съвет на "Бул инс":

"Като екс грация това ще бъде плащане, което ще се извърши, без да се търси обезщетение".

Изплащането на 10 лева на част от наследниците е било формално заради акта на Комисията за финансов надзор, поясни Стоян Проданов:

"Промени се това, че общественият натиск е достатъчно голям, уронва се престижа на компанията, на застрахователите като цяло, и ни карат ние да гледаме по-широко и по-дългосрочно на тези взаимоотношения".

Близките на загиналите и пострадалите при автобусната катастрофа имат право на обезщетение по "Гражданска отговорност", но тя е направена от друга застрахователна компания и изплащането на сумите може да започне след края на наказателното дело.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна