Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от Лудогорец наказани за мача от последния кръг на Първа лига

Кешерю (вляво) пропуска мача с Черно море.
Снимка: БТА

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев няма да може да разчита на двама от основните си футболисти в решаващия мач с Черно море от последния кръг на Първа лига. Голмайсторът на тима Клаудиу Кешерю и фланговият играч Станислав Манолев бяха наказани от Дисциплинарната комисия към БФС заради натрупани жълти картони и няма да играят в петъчния двубой.

"Орлите" се нуждаят от задължителна победа на "Лудогорец Арена" в Разград, ако искат да стигнат до осма поредна титла на България. Ако те не успеят да спечелят домакинството си на Черно море, а ЦСКА-София победи Ботев (Пловдив) у дома, то "червените" ще станат шампиони. "Армейците" също ще бъдат без един от най-важните си играчи - централният халф Кристиян Малинов, който също е санкциониран за натрупани картони и е наказан за два мача.

Мачовете от последния и решаващ кръг на Първа лига ще се играят в петък, 24 май от 20:00 часа.

Парични санкции получиха Левски и ЦСКА-София след вчерашното дерби на Националния стадион, спечелено от "червените" с 2:0. "Сините" са глобени с 4000 лева за обидни и нецензурни скандирания и хвърлени предмети, докато ЦСКА ще трябва да заплати 1300 лева за обидни и нецензурни скандирания и нерегламентирано използване на димки. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени