Eмисия новини
от 05.00 часа

Тръмп с остри критики към лидери на демократите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи критики към лидери на Демократическата партия, след като председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси го обвини, че прикрива неща, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Тръмп се появи изненадващо в Розовата градина на Белия дом, след като прекъсна отдавна планирана среща за инфраструктурата с лидерите на Демократическата партия в Конгреса Нанси Пелоси и Чък Шумър.

„Не се занимавам с прикриване на нищо“, заяви президентът на САЩ на свикана набързо пресконференция. Той добави, че демократите могат или да го разследват, или да работят заедно с него по приоритетите на страната, и ги призова да прекратят неоснователните си разследвания.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт заради възпрепятстване на правосъдието и прикриване на нарушения, заяви днес Нанси Пелоси.

„Фактът е, че е съвсем ясно, че този президент възпрепятства правосъдието и е ангажиран в прикриване на (нарушения) - и това може да е престъпление“, заради което трябва да започне процедура за неговото отстраняване, каза Пелоси на събитие, спонсорирано от Центъра за американски прогрес - либерална активистка група.

В коментари в Туитър Тръмп обвини лидерите на демократите, че „разкъсват Съединените щати“, предаде Ройтерс.

„Не можете да разследвате и да законодателствате едновременно“, подчерта той.

Тръмп отдавна критикува вече приключилото разследване на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуалната намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г., както и разследванията на демократите. Представителите на Демократическата партия са недоволни от действията на Белия дом за блокиране на техните разследвания и за възпрепятстване на усилията им за контрол върху президента.


Още от