Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Танго Кетс“ с голям концерт преди Sofia Tango Festival 2019

3
Зорница Цветанова и Владислав Петров
Снимка: Ани Петрова

В навечерието на най-голямото танго събитие в България - Sofia Tango Festival 2019 – Mode: Kiss, групата „Танго Кетс“ подготвя голям концерт в столицата. Програмата почти изцяло включва класически танга, вокални танга с гласа на „Банда дел Падре“ Христо Коликов, шоу на пет двойки. Гостите на концерта ще чуят и Ангел Маринов, бандонеон.

„Един нов бандонеон е изключително скъп. Нови инструменти вече не се произвеждат серийно, а в частни студиа“, разказа в предаването „Хоризонт до обед“ Владислав Петров, който е част от артистичния състав на танго фестивала.

Владислав е танго танцьор вече 10 години, дуетната му половинка е французойка:

„Ритъмът на музиката трябва да се следва, но най-красивото нещо на тангото е свободата за интерпретация на това, което свири оркестърът. Тангото се създава от двамата танцьори в конкретния момент, от средата, която ги заобикаля. Цялото това нещо е в контекста на музиката, но го няма онова фиксирано броене, както е при другите танци. Оприличавам тангото на една комуникация“.

Владислав Петров разкри идеята на тридневния танго фестивал – „имаме послание – да правим нещата по прост начин и да се забавляваме на момента“.

Зорница Цветанова, вокал и пианист в „Танго Кетс“, сподели в „Хоризонт до обед“:

„Отдавна искахме с Орлин (Орлин Цветанов е брат на Зорница, цигулар в „Танго Кетс“ – бел. ред.) да направим микс между класика, джаз, танго. Когато видях Младен (Младен Тасков прави аранжиментите на „Танго Кетс“ – бел. ред.) и той ми разказа за преживяванията си в Аржентина, решихме, че ще е интересно да изсвирим неговите преживявания. Така се завъртяха нещата. Тангото не е бягство, а нашата работа“.

Концертът на „Танго Кетс“ е на 30-и май от 20.00 часа в City Stage в София.

Интервюто с Владислав Петров и със Зорница Цветанова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна