Eмисия новини
от 22.00 часа

Красен Кралев: Изключително съм разочарован от скандала със сестри Стоеви

Красен Кралев със Стефани и Габриела Стоеви.
Снимка: ММС

Изключително съм разочарован от скандала с бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви, каза в Кюстендил министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той беше там за откриването на обновената закрита писта за лека атлетика, която се намира на стадион "Осогово". Снимка

"Бадминтонът е един от спортовете, които се развиват най-бързо в България през последните години. Това е един от спортовете, за които сме полагали огромни грижи не само финансови, но и изключително голям ресурс от министерството беше ангажиран, за да може бадминтонът да бъде част от дисциплините, които се изучават в училище", заяви Кралев.

Той посочи, че скандалът между сестри Стоеви и ръководството на федерацията му е дошъл "изненадващо" . Министър Кралев допълни, че веднага е назначил проверка, за да се установи каква е истината.

"Знаем, че имаме предложение Стоеви да се състезават за Франция, нещо, което няма как да го приемем, но трябва да бъдем изключително внимателни към техните твърдения и да проверим дали тези средства са отивали към тях. Българската общественост трябва да знае каква е истината преди да даваме оценки", каза още министърът. Той уточни, че срокът за приключване на проверката е един месец, но тя реално ще завърши по-бързо.

"Познавам Биляна Дудова много добре - и кариерата ѝ, и нея самата. Тя има нужда да се събере психически, да се възстанови и да продължи напред", каза още министърът за трикратната европейска шампионка по борба.Още от