Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Тимова, зам.-директор на 75-о ОУ „Тодор Каблешков“:

За да не отпадат деца от училище, трябва повече да се работи с родителите

Галина Тимова
Снимка: Катя Василева

Гордея се, че работя заедно с учители, които са изключително любвеобилни, избягали са от предразсъдъците на нашето общество и влагат сърце и душа – подчерта в Радиоприемница Галина Тимова, която е преподавател и зам.-директор на столичното 75-о основно училище „Тодор Каблешков“, в което учат най-много ромски деца.

За жалост в ромската общност образованието все още не е такава ценност, каквато искаме да бъде. Борим се упорито и отдадено с проблема „деца, отпадащи от училище“. От самото начало бях шокирана колко са прекрасни децата, изключително уважителни са. Но ние учителите трябва да работим много повече с родителите.

По думите на Галина Тимова наученото в клас няма продължение вкъщи – с общуване, с прилагане на знанията в средата на живот. Затова се влагат и усилия за приобщаване на родителите. „Отваря се“ училището, търси се двупосочност на комуникацията.

Трудностите обаче изглежда мотивират учителите в 75-о училище да се справят с предизвикателствата. Търсят различни, нестандартни подходи (например рисуват думички, които не се знаят), за да предизвикат интерес…
И се радват на всеки добър резултат.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени