Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да превърнем работата в хоби и да пътуваме повече

Пътуването е най-лесният начин да получим вдъхновение за работата. А когато пътешествията, партитата и добрата храна са част от работния процес, работата се превръща в безкрайно удоволствие и обикновено това проличава като резултат в продукта, който създаваме.

Влади Герасимов е намерил най-добрия начин за това – да работи и да пътува едновременно и твърди, че успява да превърне всичко, което прави, в негово хоби. Бил е DJ, а от няколко години работи в гайд за градска култура, в който заедно с екипа си прави селекция на най-добрите места за хранене и забавление в София, а лятото – и в Гърция. Затова приема Гърция като своя втора родина, където често му се налага да пътува по работа. В Тулум (Мексико) също упорито се е връщал повече от веднъж, заради странното синьо на водата край Карибския бряг, за да стигне до почти пълно разочарование от мястото, което инфлуенсърите в социалните мрежи са превърнали в абсолютен тренд – без спокойствието и усещането за различност, в които се е влюбил при първата му среща с някогашния древен град на маите.

Когато пътуванията му не са работни, както тези до Мексико, Влади Герасимов разказва, че винаги съзнанието му е свързано и със съдържанието на списанието и мисли какво от личните си преживявания би могъл да пренесе на страниците на изданието.

Цялата история гледайте в новия епизод на „Дигитални номади“ във фейсбук, в YouTube или на bnr.bg.

С подкрепата на А1.