Eмисия новини
от 11.00 часа

Гражданите на Великобритания, живеещи в чужбина, са могли да гласуват много преди днешния вот

Снимка: БТА

Великобритания, която отложи Брекзит, днес гласува за Европейски парламент.

Това ще бъде своеобразен протест и вот на недоверие, прогнозира за "Хоризонт" Джеймс Хюз, който е консулски агент на Британското посолство в Банско и от години развива бизнес у нас.

Гражданите на Острова, които живеят в чужбина, са имали възможност да гласуват много преди вота днес, като предварително заявят това. Самият Джеймс Хюс вече го е направил "по поща, много е лесен начинът, специално за нас, гласуваш вкъщи и пращаш обратно по пощата".

Постоянно живеещите в Банско и района англичани са около 70, но повечето от тях няма да гласуват, смята консулският агент, "защото е много сложно, когато живееш в чужбина да получаваш бюлетина".

Не само гражданите на Великобритания, а и в другите европейски държави са разочаровани от липсата на промени в самия ЕС, смята английският инвеститор у нас:

"Всеки член от ЕС разбира, че има нужда от промяна. Самият ЕС не иска промени. Според мен, най-голямата промяна, която аз искам в ЕС, е премахване на корупцията в европроекти и махане на бюрокрацията в самия Европарламент".


Още от

За съдбата на партийните субсидии

публикувано на 25.06.19 в 08:08