Eмисия новини
от 01.00 часа

Бенедети спечели 12-ия етап от обиколката на Италия

Обиколка на Италия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианецът Чезаре Бенедети от отбора на "Бора" спечели 12-ия етап от колоездачната обиколка на Италия - 158 километра от Кунео до Пинероло.
Голямата новина от днешния ден обаче бе свързана с лидерската позиция, тъй като словенецът Ян Поланц от тима на ОАЕ взе "розовата фланелка" от съотборника си Валерио Конти.
31-годишният Бенедети постигна първата си победа в голяма обиколка, след като бе част от откъсналата се група от 25 колоездачи. В последните 2 километра той и още четирима други състезатели успяха да се откъснат пред останалите и с финален спринт изпревари сънародника си Дамяно Карузо и ирландеца Едуард Дънбар. Тримата финишираха с време от 3:41:49 часа.
Новият водач в генералното класиране Ян Поланц завърши шести с пасив от 25 секунди спрямо челната тройка, което му бе достатъчно да се изкачи от 23-то до първо място в общото подреждане.
След 12-ия етап Поланц води с общо време 48:49:40 часа и има преднина от 4:07 минути пред сънародника си Примож Роглич, който е втори. Трети в класирането за "розовата фланелка" е Валерио Конти на 4:51 минути, който днес финишира на 11:16 минути зад победителя Бенедети.
В утрешния 13-и етап от "Джирото", който е и вторият пореден планински, колоездачите ще изминат 196 километра от Пинероло до Чересоле Реале, като по пътя си ще трябва да преодолеят и две височини от първа категория с една от втора категория между тях.

Още от