Eмисия новини
от 12.00 часа

Генералното консулство на България в Милано организира концерт по случай 24 май

Ла Скала - Милано

Тази вечер в Милано, в салона на асоциацията на музикалните ценители „Амичи дел Лоджоне” към Миланската скала, ще се състои концерт по случай 24 май. Той е организиран под патронажа на Генералното консулство на България в Милано, а музикалната програма е съставена от Десислава Петева - преподавател по флейта в консерваторията в Реджо Калабрия.

Гостите на концерта, който е със свободен вход, ще могат да се насладят само на творби на български композитори като Светослав Обретенов, Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Филип Кутев и др. , в интерпретация на флейтистката Десислава Петева и на Вилиана Иванова известна в Италия със своите изпълнения на арфа. Ще им партнира на пиано контрабасиста от оркестъра на Миланската скала Емануеле Педрини.

Силно впечатлен от особеностите на българската музика, той ще направи вариации на тема „Нестинарски танци”, а народната песен „Димано Дилберо” ще звучи в интерпретация за флейта, пиано и арфа. Ще бъде представено богатството на българските народни носии чрез съответно ревю. След концерта, ще има дегустация на типични български храни и напитки.

За БНР Десислава Петева сподели, че е щастлива, че нейната идея ще удовлетвори много хора в Милано и в Италия и, че за първи път от 20 години насам ще празнува „истински" 24 Май.

Още от