Eмисия новини
от 00.00 часа

Тази вечер ще бъдат раздадени театралните награди "Аскеер"

Снимка: БГНЕС

Театралните награди „Аскеер“ ще бъдат връчени тази вечер. Церемонията ще е в театър „Българска армия“ от 8 и половина вечерта. Отличието за цялостен принос към театралното изкуство ще бъде връчена на актьора Иван Налбантов.

Това ще е 29-ата по ред церемония по връчването на Аскеерите. Десетте спектакли категории включват представления и техните творци с осъществена премиера в периода 1 април 2018 година - 31 март 2019 година, уточни новият председател на фондация "Аскер" актьорът Владислав Виолинов:
„Комисията във всички категории, включително за съвременна българска драматургия, сме ние - театър „Българска армия“. Това са нашите награди и затова ние не можем да бъдем номинирани и награждавани“.


Водеща женска роля ще си оспорват актрисите Василена Винченцо за всичките й роли в „Кокошка“ в „Сфумато“, Илияна Коджабашева за ролята й на Лея Фелт в „Спускане от връх Морган“ в Народния театър и Радина Кърджилова за превъплъщението й в Сара в „Любовникът“ отново в Народния театър.

За водеща мъжка роля битката ще е между Валентин Ганев, Владо Пенев и Иван Бърнев, а при режисьорите в борбата за „Аскеер“ ще е между Деян Донков, Яна Гърдева и Явор Гърдев.

Още от