Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР, Столична община и НДК подариха концерт „Празник на буквите“

| обновено на 24.05.19 в 19:08
13
Оркестърът за народна музика на БНР
Снимка: Ани Петрова

Българското национално радио, съвместно със Столичната община и Националния дворец на културата, подариха днес на столичани концерт под надслов „Празник на буквите“ по случай 24 май.

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков поздрави гостите на празника:

„Празнуваме едно чудесно културно преживяване“.

Поздрав по случай 24 май направи и генералният директор на Националното радио Александър Велев:

„24 май за мен винаги е бил най-топлият празник, на който най-много съм се радвал като дете и днес, защото той е най-българският, най-съкровеният, на който всъщност отбелязваме българската култура и съществуването на българската писменост“.

Вокална група „Радиодеца“, Софийският духов оркестър, Оркестърът за народна музика на БНР и много изпълнители отправиха музикален поздрав по случай празника на буквите.

„Радваме се, че има толкова голяма посещаемост, страхотен концерт, успяваме да чуем оркестъра със страхотни постановки, страхотно представяне на радиодецата“, „Това е най-светлият празник на годината, очакваме го с нетърпение“, „Тази естрада тук ще остане до края на юли месец и се надяваме всяка вечер да ни представят страхотни културни мероприятия“, бяха част от коментарите на зрителите.

„Столичани ще могат да се радват на изпълненията на нашия оркестър за народна музика, най-малките дечица към БНР, радиодецата. В този концерт ще участват още духовият оркестър на столичната община, джаз-формация „София“, Нели Рангелова, младежки джаз-бенд към музикалното училище „Любомир Пипков“. Въобще една хубава програма, с която ще зарадваме столичани по повод на най-българския празник - празника на българската писменост и култура“, каза преди концерта генералният директор на Българското национално радио Александър Велев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!