Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА-София надви трудно Ботев

ЦСКА-София победи трудно с 1:0 Ботев
Снимка: БТА

ЦСКА-София завърши със сребърните медали в Първа лига за трета поредна година.

Надеждите на "червените" да вдигнат титлата угаснаха, след като Лудогорец спечели убедително срещу Черно море с 4:1 и обезсмисли срещата на ЦСКА срещу Ботев Пловдив, която "червените" спечелиха с 1:0 с гол в 90-а минута на Жоржиньо.

Така ЦСКА-София завърши на второ място на една точка след Лудогорец, който за осма поредна година триумфира с титлата. 

Ботев можеше да поведе още в 4-а минута след пробив на Крис Добрев, който подаде на Еберт Кардосо и той от движение стреля добре, но Черниаускас изби.

ЦСКА действаше на ходом в предни позиции и не затрудняваше отбраната на гостите.

Кратък ентусиазъм завладя "червените" редици след новината от Разград за изравнителния гол на Черно море и именно тогава домакините - в 25-а минута, създадоха най-добрата си възможност за гол преди почивката - Евандро проби от дясно и центрира ниско към непокрития Тиаго Родригес, който отблизо не уцели вратата.

"Армейците" вдигнаха темпото след почивката и упражниха натиск. В 52-а минута Тиаго отново бе на стрелкова позиция, но стреля в аут.

Малко по-късно гредите на два пъти спасиха вратата на Ботев от попадение. В 76-а минута Рубин Пинто стреля отблизо в напречната греда, а веднага след това вратарят Кайзер спаси удар с глава на Нуно Томаш. Минута по-късно топката отново срещна гредата след удар с глава на Нуно Томаш.

Две минути преди края удар на Пинто бе спасен от изигралия отличен мач вратар на Ботев Даниел Кайзер.

В последната минута ЦСКА стигна до победата след гол с глава на Жоржиньо след центриране от корнер на Тиаго, но това бе малка утеха за около 8000 зрители по трибуните на стадион "Българска армия".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна