Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкрити са избирателни секции за пациентите и медиците в 38 лечебни заведения в столицата

| обновено на 26.05.19 в 07:40
Снимка: БГНЕС, архив

В 38 лечебни заведения, санаториуми и домове за възрастни хора в столицата са разкрити избирателни секции, за да могат болните и дежурните медицински екипи да упражнят правото си на глас. 

Най-голям брой секции за гласуване, разкрити в лечебни заведения – 11, има за район "Триадица". В шест санаториума в Банкя също ще може да се гласува за евродепутати. В Александровска болница има разкрити най-голям брой секции – 4, съобщи пред "Хоризонт" началник отдел "Информация" и "Сигурност" на болницата Божидар Чукерланов: "В тези четири секции, намиращите се в близост клиники, имат възможност да подадат лежащоболните своя глас. Осигурен е вътрешно-болничен транспорт, ако се налага за по-тежко подвижните и тежко болните. Създадена е организация, съвместно с избирателната комисия, която е за района. Получени са вече избирателни урни, паравани, размножителна техника. От Районното управление на МВР е създадена също организация".

По една избирателна секция има във ВМА, "Пирогов", болница "Света Ана".

В 24-ти избирателен район за столицата пациенти и медици ще могат да гласуват в Първа, Втора и Пета градска болница, както и в болница "Царица Йоанна". В 25-ти избирателен район секции ще са разкрити в АГ болница "Света София" – бившата "Тина Киркова", в болница "Надежда", в Трета градска болница и в Специализираната болница по ортопедия "Проф.Бойчо Бойчев" в "Овча купел", както и в 6 санаториума в Банкя също има разкрити секционни избирателни комисии. В Александровска болница са разкрити 4 секции и по една във Военномедицинска академия, "Пирогов" и болница "Света Анна". 

В 6 болници в градовете от Софийска област също са разкрити по една избирателна секция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна