Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Груев посочи кой е фаворит за купата на Германия

Илия Груев
Снимка: архив

Финалът за купата на Германия по футбол ще се изиграе тази вечер в Берлин. Съперник на олимпийския стадион ще бъдат отборите на Байерн (Мюнхен) и Лайпциг. Има ли фаворит в този мач. Отговор на този въпрос за "Хоризонт" даде Илия Груев. 
Бившият национал на България от близо 20 години живее и работи в Германия. Като футболист той е носил екипите на Дуисбург, Юрдиген и Рот Вайс Ерфут, а като треньор е работил в Кайзерслаутерн, Диусбург, а от новия сезон ще е помощик-треньор във Вердер (Бремен).
"Отборът на Байерн е фаворит заради многото опит и титли, купи, които е печелил. Традициите са на страната на Байерн, но пък Лайпциг е млад отбор и ще бъде интересен финал. Мануел Нойер е опитен вратар, той е с изключителен характер. Ще даде страхотна стабилност на неговите съотборници. Байерн показа нужния характер, за да стане шампион отново. Отборът не тръгна добре в началото на сезона, но Нико Ковач успя да направи подмладяването в тима. Той изгради нещо ново с по-млади футболисти. Отборът Байерн втория полусезон допусна само една загуба, а Борусия (Дортмунд) беше много конкуретнноспособен на Байерн", каза Илия Груев. 
Чуйте още от него:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна