Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп не е разтревожен от ракетните опити на Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп омаловажи неотдавнашните ракетни опити на Северна Корея, като написа в Туитър от Токио, че те не го тревожат - макар че тревожат Япония, предаде Асошиейтед прес. Освен това Тръмп изрази увереност, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще удържи на обещанието, което му е дал.

Посланието влезе в противоречие с изявлението на президентския съветник по националната сигурност Джон Болтън, който заяви пред репортери вчера, че изпитанията на ракети с малък обсег са нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност, отбелязва Асошиейтед прес.

 Доналд Тръмп, който е на държавна визита в Япония, писа в Туитър рано тази сутрин, преди да се присъедини към японския премиер Шиндзо Абе за игра на голф. Двамата ще наблюдават заедно финалния мач на турнир по сумо. Тръмп планира да подари на победителя трофей, произведен в Съединените щати. „Купата на президента“ предварително предизвика интереса на медиите с внушителните си размери - височина близо метър и половина  и тегло около 30 кг, според Белия дом. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна