Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Нормално без сериозни нарушения започна изборният ден

| обновено на 26.05.19 в 11:20
Снимка: Ани Петрова, БНР

Нормално без нарушения е започнал изборният ден съобщават от МВР. Един сигнал за купуване на гласове е получен до момента в МВР. "Хоризонт" научи, че той е получен на телефон 112 и не е в София.

В момента екипи на вътрешното министерство проверяват дали сигналът за купуване на гласове е достоверен. Няма сериозни нарушения към този час, обобщават от МВР. Сутринта на места е имало проблеми с  отварянето на изборните секции, но към момента се работи нормално. Полицията разследва и инцидент в Хасково. Там е открит мъртъв мъж. Той се е опитал да изкара автомобила си от гараж в града. Работи се по версията, че мъжът е прострелян, но все още текът огледи и експертизи. От вътрешното министерство напомнят, че екипите им са в готовност да реагират на сигнали за нередности.

От вътрешното министерство призовават гражданите да подават сигнали, когато станат свидетели на нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Това може да стане на денонощната линия на вътрешното министерство. 982 22 32 с код за София 02 или на имейл – izbori@mvr.bg.

Създадена е и организация за звената. В Дирекция "Български документи за самоличност" те ще работят в днешния ден от 8,30 до 19,30 ч. Ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти или документи, или с изтекъл срок, с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От МВР припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, както и такива, носещи предмети, опасни за живота. Забранява се използването на мобилни телефони и фотоапарати, както и друга техника с цел заснемане начина на гласуване.

Служители на МВР ще се намесват във възстановяване на реда, когато това е необходимо или има съответно решение на Избирателната комисия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени