Eмисия новини
от 05.00 часа

Калоян Велчев: За младите гласуването все още е емоция

Снимка: БГНЕС

“За нас младите сякаш все още е емоция самият ритуала на гласуването“, каза пред БНР Калоян Велчев от Студентски клуб на политолога към Софийски университет “Св. Климент Охридски“.

“Преди да дойда тук минах да пусна своя вот. Има я още тръпката на нас ни е новост“, каза той и допълни:

“Много се обръщат към нас младите, защото ние сме, така да се каже, по-неориентирани. По-лесно можем да сменим вота си, да подкрепим някоя от партиите, която се опитва да достигне до нас, докато по-възрастните от години си гласуват на някакви остарели разделения. Голяма част гласуват на пост комунистически тенденции, докато при нас е съвсем друго и се опитват все повече партиите да се обръщат към нас поради тази причина“, каза още той в интервю за “Сутрешен блок“.

Велчев сподели и мнението си за проведената изборна кампания:

“Въпреки шумните послания всъщност кампанията беше доста по-вяла, така че не вярвам да има кой знае колко голямо обръщане. Докато за младите Европейския съюз е така и така по-интересна тема, тъй като се свързва със свободата на движение и с такъв тип свободи, с които ние сме свикнали вече ги приемаме за естествени..“.

Ще има ли, според него, много изборни нарушения:

“На мен ми се струва, че (Европейските избори – б.р.) не са най-апетитното (изборно пространство – б.р.). Освен това в емисията новини “Галъп“ споделиха, че избирателната активност до момента е ниска, но пък преди това споделиха, че нарушенията до момента са доста…“

Интервюто на Лора Търколева с Калоян Велчев може да чуете от звуковия файл.

Още от