Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват всички секции в Хитрино

Снимка: Радио Шумен

16,26 % е избирателната активност в Шуменска област към 12:30 ч., съобщават от Районната избирателна комисия. Най-много – 26 на сто от хората с право на глас – са упражнили вота си в Община Никола Козлево. Най-слабо, с 13.60 % активност, протича изборният процес в Община Шумен.

Започнали са проверки във всички избирателни секции в Община Хитрино, съобщи Десислава Василева, говорител на РИК - Шумен. Това се налага заради получени няколко сигнала за нарушения. Тя обобщи и постъпилите до момента жалби.

"Единият сигнал е за блокирала машина в село Габрица. Другият сигнал беше подаден от анонимно физическо лице -а наличие на агитационни материали в близост до секция. Независимо, че сигналът бе анонимен, той бе проверен от наша страна. Имаме подаден и трети сигнал, но който все още се извършва проверка от наши колеги. Той е във връзка с кметове на определени села, които стоят пред секционните избирателни комисии или вътре в тях", посочи тя. 

Общо три машини в Шуменска област са имали технически проблеми. При две от секциите вече няма трудност с гласуването, но в секцията в село Габрица проблемът не може да бъде отстранен и там може да се гласува само с хартиени бюлетини.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени