Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След петсетов мач Григор Димитров ще играе във втория кръг на „Ролан Гарос“

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Първата ни ракета продължава в надпреварата, след като победи в петсетов мач – 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 и 6:4 срещу Янко Типсаревич (Сърбия).

Българинът спечели първите два сета. В първата част Димитров успя да се наложи след 3:3, като в първите шест гейма двамата си размениха по един пробив. Хасковлията изравни с пробива си и след това завърши с 6:3, реализирайки още един. Серията на Григор продължи и във втория сет по най-добрия начин, където той спечели с 6:0, увеличавайки серията си на 10 поредни гейма. Тази част беше рекордно къса и продължи само 22 минути.

В третата част Григор Димитров започна с пробив, но след това допусна ри-брейк за 1:1. Добрият сервис на тенесистът ни продължи и до 3:3. В осмия гейм Димитров направи форхенд-уинър, но сърбинът показа отлични умения в защита, като провокира няколко грешки на Григор и осъществи пробив за 3:5. Българинът изглеждаше без идеи в този гейм и по-скоро реагираше на ударите на противника, като Типсаревич взе сета с 6:3.

Четвъртият сет достигна до тайбрек, като двамата си размениха по един пробив. 34-годишният Типсаревич реализира за 3:2, но след това българският тенисист му го върна за 5:5, което доведе частта до тайбрек. Там Типсаревич поведе с 3:0, след това с 4:2, за да вземе от раз частта със 7:4.

В петата решаваща част и двамата тенисисти бяха предпазливи и гледаха да минимализират рисковете в играта си. Резултатът вървеше гейм за гейм, но Димитров успя да пробие в деветия гейм и така сервираше за мача. Той отрази точка за пробив и след това получи първи мачбол. Българинът го реализира и спечели мача.

Следващият съперник на Григор Димитров  ще бъде №11 в схемата Марин Чилич, който победи с 3:0 сета Томас Фабиано.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!