Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Не може да си патриот, пък да казваш „Да живее Съветският съюз“

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

Според лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов партията е получила доверие на тези евроизбори, защото хората са оценили работата ѝ в изпълнителната власт и работата на водача в листата ѝ Ангел Джамбазки като евродепутат: „Истината е, че в ЕС има двоен стандарт – по отношение на храните, по отношение на пакета „Мобилност“ – големите държави се опитват да изземат бизнеса и интересите на малките държави. Т.е. Ангел Джамбазки показа, че има един български евродепутат, който може да се бие в полза на България и го прави успешно“.

Каракачанов определи като „политически трупове“ политическите сили, които по думите му са изричали лъжи по адрес на ВМРО.

„Ми как да спечелят, примерно лицето Марешки. Той първо беше либерал, след това беше социалдемократи. Накрая реши да става патриот. Или пък примерно един друг, който много ни плюе, наш коалиционен партньори. Е само със слогана „Да живее Съветският съюз“ не става. Не може да си патриот пък да казваш „Да живее Съветският съюз“, коментира лидерът на ВМРО. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!