Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луиджи ди Майо: Италианският кабинет не се нуждае от промени след вота за Европейски парламент

Матео Салвини също потвърди лоялността на неговата партия към коалиционното правителство

Луиджи ди Майо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският вицепремиер и лидер на движението "Пет звезди" Луиджи ди Майо не вижда необходимост от промени в правителството на Италия след изборите за Европейски парламент и внушителната победа на коалиционния му партньор - крайнодясната "Лига". Той заяви това в интервю за местния ежедневник "Кориере дела сера", публикувано в понеделник,.

Неговото изявление е факт, след като "Пет звезди" отчете спад в подкрепата, според резултатите от проведените в неделя избори. Движението на Ди Майо остава трета политическа сила в Италия, като е изпреварено не само от "Лига" на Матео Салвини, но дори и от лявоцентристката Демократична партия.

Според Ди Майо ниската избирателна активност (54% - б.р.) е повлияла на резултатите от изборите за неговата партия.

Междувременно победителят във вчерашните избори - Маето Салвини заяви пред репортери в понеделник, че ако Европейският съюз поиска от правителството в Рим да направи допълнителни съкращения, Италия ще каже "не".

Коментирайки резултатите от изборите за Европейски парламент, Салвини отбеляза, че е получил мандат от италианския народ да преразгледа ограниченията, наложени от ЕС.

Говорейки за бъдещето на италианския кабинет, Салвини повтори думите на своя коалиционен партньор и вицепремиер - Луиджи ди Майо, потвърждавайки лоялността на партията "Лига" към правителството и след вота за Европейския парламент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени