Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Коритаров: Борисов се появи като фигурата на успокоението и сигурността

"Ако не беше Бойко Борисов, резултатът можеше да бъде по-различен, но на ниво експертиза на кандидати - БСП отстъпваше. Борисов се появи като фигурата на успокоението и сигурността. Той каза, че българите не искат да чуват послание, а да имат повече доходи, ред и спокойствие". Това заяви пред БНР журналистът Георги Коритаров и коментира, че избирателите в България предпочитат прагматизма пред идеите и посланията.

"Не е верен изводът, че хората приемат за нормално облагодетелстването на властта - по данни, които видях, ГЕРБ е загубила 240 хиляди свои избиратели в тази кампания. Това, което се случи с гейтовете, подразни хората", заяви той в предаването "12+3" по програма „Хоризонт“.

Според Коритаров БСП e сметнала, че някой е решил вместо нея основната задача, "която не е да свалиш доверието от опонента, а да надградиш доверие към себе си и да разгърнеш политики".

"БСП има структурна невъзможност да бъде автентична алтернатива. БСП не знае как да го направи", коментира още Коритаров.

По думите му в "Демократична България" неизбежно ще възникнат вътрешни противоречия, защото не са единен политически субект с един лидер: "Те трябва да мислят как да се подредят, за да вървят напред".

"Това, което изповядва ВМРО, в моя ценностен периметър е нещо, което никога не бих подкрепил - нито негативизма към турците и циганите, нито антимигрантския патос. Това са неща, които отхвърлям като антидемократични. Притеснявам се, че това се харесва на 8 % от българите", коментира още журналистът и добави, че коалицията "Обединени патриоти" е под сериозен риск.

Цялото интервю на Петър Волгин с Георги Коритаров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна