Eмисия новини
от 09.00 часа

Тиам и Костов ще играят срещу Етър, Тодоров не очаква лесен мач за Левски

Георги Тодоров
Снимка: БГНЕС

Хали Тиам и Станислав Костов ще се завърнат в стартовия състав на Левски за двубоя срещу Етър, който ще излъчи последния български отбор в европейските клубни турнир за следващия сезон. Старши треньорът Георги Тодоров добави, че отборът от Велико Търново е дисциплиниран и обича да владее топката, което "сините" не бива да допускат в баража.

"Надявам се хората, които останаха да почиват заради леки контузии при част от тях, да бъдат готови за утре. До вчера Тиам не тренираше, но днес ще бъде в строя. Мисля, че утре няма да имаме проблем и отборът ще излезе в състава от предните мачове. Станислав Костов има проблем с коляното, който му пречи в тренировъчния процес и е нормално да не е в оптимална форма. Надявам се той да покаже най-доброто от себе си в последния мач и да ни помогне да спечелим баража", заяви той.

"Етър е един дисциплиниран, добър отбор. Изобщо не си правя илюзии, че утре ще ни бъде лесно. Още повече след последния мач на "Герена". Трябва да играем агресивно, да не им даваме възможност да владеят трайно топката, както в последния мач. Не трябва и да допускаме грешки в защита", продължи Георги Тодоров.

"В баража е възможно да се случи всичко, включително дузпи. Надявам се да няма такива, но може ли да стане? Може. Случи се и преди две години с Верея. Не смятам, че Етър ще се прибере и ще се защитава. Пак казвам, в последния мач на "Герена", който завърши 2:1, Етър владееше инициативата през първото полувреме. Това не бива да се допуска в никакъв случай", каза още временният треньор на Левски.
"Всеки ден се излиза с различни спекулации за футболисти, с които се преговаря. Не е много приятно в съблекалнята, но ние трябва да си свършим работата като професионалисти. Тяхната работа е да играят, без да мислят за сряда. Целта е Европа, а след това ще се анализират нещата от последната година", добави треньорът.

Запитан за мнението му относно спекулациите за уреждане на мача между ЦСКА-София и Черно море, Тодоров отговори: "През годините имаше много такива скандали, но не знам за осъден със спрени права, с изключение на Верея. Не мога да коментирам, даже съм изненадан".

Чуйте още от Георги Тодоров:


Още от