Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3,8 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха на „Капитан Андреево“

Тайникът, в който е били укрити 8 полиетиленови плика, съдържащи 1234 бижутерски изделия от злато.
Снимка: Агенция "Митници"

3854,24 грама контрабандни златни изделия откриха в тайник на автобус митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от Агенция „Митници”, предаде БГНЕС.

Автобусът с 24 пътника, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пристигнал на Митнически пункт „Капитан Андреево“ на 24 май 2019 г. около 23,00 часа. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура, при която са забелязани зони с подозрителна плътност в тавана на автобуса. При последвалата физическа проверка е открит специално изграден тайник във вентилационната система.

От укритието са извадени осем полиетиленови плика, съдържащи 1234 бижутерски изделия от злато с общо тегло 3854,24 грама. Контрабандните златни изделия на стойност 219 691 лева са задържани. Автобусът също е задържан като превозно средство, послужило за пренасяне на контрабандата.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Шофьорът на автобуса, турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени