Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралийският регулатор съди "Сони" за подвеждане на потребителите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийската комисия по конкуренция и потребители (ACCC) съди компанията "Сони" (Sony Interactive Entertainment Network Europe Ltd.) за "извършване на фалшиви или подвеждащи презентации пред австралийски потребители на своя уебсайт и в онлайн магазина".

Регулаторът твърди, че от септември 2017-а година Sony Europe отказва да възстановява средства за изтеглени от сайта на компанията игри или за игри, закупени повече от 14 дни преди искането за възстановяване на сумата.

Според заведеното дело Sony Europe също така е заявила, че може да предоставя възстановяване на суми, само ако разработчикът заяви, че играта е дефектна и че парите ще бъдат върнати под формата на виртуална валута за PlayStation.

"Предполагаемото поведение на Sony Europe може да е принудило австралийските потребители да не търсят възстановяване на средства, замяна или поправка на дефектна игра, въпреки че австралийското законодателство за потребителите им дава право да го направят. Без значение къде в света има седалище на компанията, ако то продава на австралийски потребители, се прилага законодателство за потребителите на Австралия", заяви председателят на ACCC Род Симс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени