Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамес Родригес попадна в състава на Колумбия

Хамес Родригес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Колумбия Хамес Родригес бе включен в разширения състав за започващата следващия месец Копа Америка в Бразилия, въпреки опасенията относно физическото му състояние. Играчът на Байерн изигра пълни 90 минути само в три мача от Бундеслигата през изминалия сезон и пропусна четири от последните пет шампионатни двубоя заради различни мускулни травми.

Той също така изпитваше проблеми с контузия на прасеца по време на Мондиала в Русия миналото лято, когато Колумбия бе отстранена от Англия във фазата на осминафиналите. „Разполагаме с личен кондиционен треньор за Хамес и с 15 дни, за да го вдигнем на крака за откриващия мач с Аржентина“, заяви старши треньорът Карлош Кейрош. „Ще бъда много удовлетворен, ако Хамес изиграе много мачове на първенството в Бразилия“, допълни той.

Сред останалите 22-ма футболисти, които намериха място в разширения състав, правят впечатление крилото на Ювентус Хуан Куадрадо и нападателя на Аталанта Дуван Сапата, който завърши на второ място сред голмайсторите в Серия А през сезона и помогна на тима от Бергамо да се класира за първи път в историята си за Шампионската лига. Изненадващата повиквателна бе 20-годишният бранител Джон Лукуми, който помогна на Генк да спечели шампионската титла на Белгия през настоящата кампания.

Колумбия се изправя срещу Аржентина, Парагвай и поканения тим на Катар в своята група, като това ще бъдат първите официални срещи начело за новия наставник Кейрош, заменил на поста Хосе Пекерман.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!