Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер за 14-и път на осминафинал в Париж

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третият поставен Роджър Федерер се класира за рекорден 14-и път за осминафиналите на тенис турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ без загубен сет.

На корт „Сюзан Ланглен“ в Париж швейцарецът отстрани №63 в ранглистата Каспер Рууд от Норвегия с 6:3, 6:1, 7:6(8) след малко повече от два часа игра.

В първия сет бащата на четири деца постигна пробив за 4:3 след печеливш удар от бекхенд по правата. В следващия гейм Маестрото спаси точка за рибрейк на норвежеца. После направи нов брейк, с който затвори сета.

Във втората част нямаше интрига. Шампионът от „Ролан Гарос“ през 2009-а Федерер поведе с 5:0 и приключи сета за половин час игра.

Рууд направи първия си пробив в мача за 2:0 в следващата част. Но носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем го върна тутакси. В осмия гейм скандинавецът имаше нова точка за брейк, която имаше цената на скрит сетбол, но Маестрото я „изтри“ с ас. Стигна се до тайбрек. Федерер поведе с 6:4 точки, но норвежецът отрази и двата мачбола и сам стигна до точка за спечелването на сета. Легендата от Базел я спаси и след това при 8:7 пропиля още един мачбол. Той стигна и до четвърти при двойна грешка на съперника.и го реализира със смаш.

Маестрото завърши с 52 печеливши удари (11 от тях асове) и 36 непредизвикани грешки (3 двойни).

Следващият съперник на 37-годишния Роджър се определя в мача между Леонардо Майер (Аржентина) и Никола Маю (Франция).

На осминафинал е и Беноа Пер. Брадатият французин отстрани Пабло Кареньо Буста от Испания след 6:2, 4:6, 7:6(1) и отказване на съперника.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени