Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров и Вавринка ще доиграват в събота при 0-2 сета

Григор Димитров отстъпи в двата тайбрека днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров не успя да приключи мача си от третия кръг на тенис турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ тази вечер и ще доиграва в събота.

Българинът отстъпваше на поставения под №24 Стан Вавринка от Швейцария с 6:7(5), 6:7(4), когато съдията на стол Кадер Нуни взе решение да спре срещата поради настъпилия мрак в Париж

Мачът беше преместен от корт „Сюзан Ланглен“ на корт №1 заради забавилата се програма. Това предизвика недоволството на стотици зрители с билети за по-големия корт, които не успяха да гледат срещата. На трибуните беше и достигалата до трето място в света Мануела Малеева, която по-рано днес се видя с Григор на тренировката му.

Мачът не започна добре за Гришо, който допусна да бъде пробит в откриващия гейм. При следващото си подаване 46-ият в ранглистата хасковлия губеше с 15:40, но измъкна играта и навлезе в ритъм. Димитров върна брейка при 3:3 след отличен ретур. В следващия гейм българинът се вкара в неприятности. От 40:0 той трябваше да отразява на два пъти точки за пробив на Вавринка преди да спечели с отличен прехвърлящ удар. В десетия гейм Григор стигна до сетбол, но шампионът в турнира от 2015-а го отрази с мощен сервис и после стигна до 5:5.

Закономерно се стигна до тайбрек. Смяната на половините дойде при 3:3 точки. При 6:5 швейцарецът имаше точка за спечелване на частта и я реализира, след като ударът на Димитров се спря в лентата на мрежата. Частта продължи 66 минути.

Григор отрази две поредни точки за пробив в началото на следващия сет и стигна до 1:1.След това всеки печелеше подаването си сравнително лесно и се стигна до нов тайбрек. Носителят на три титли от Големия шлем Вавринка поведе с 4:2 точки при размяната на полетата. След това стигна до 6:3 и затвори частта при втората си възможност след бекхенд в аут на Димитров.

Доиграването ще бъде в събота, отново на корт №1 като двубоят ще бъде втори в програмата му, както е по регламент.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!