Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите допуснаха втора загуба в Лигата на нациите

Волейболистите допуснаха втора загуба в Мендоса.
Снимка: FIVB

Националният отбор на България по волейбол претърпя втора поредна загуба в Лигата на нациите. В двубой от третия кръг, игран в аржентинския град Мендоса, играчите на треньора Силвано Пранди загубиха с 1:3 (21:25, 25:19, 26:28, 23:25) от Португалия.

За иберийците това бе първа победа изобщо в турнира и тя дойде след много по-добра игра от тази на българския отбор.
Още началото на мача даде индикации, че срещата ще създаде проблеми за българите, които допуснаха ранно изоставане от 6:8. Авансът на иберийците продължи да расте и в един момент достигна шест точки при 13:19.
Пранди поиска таймаут и след него играчите му показаха някои добри изпълнения, за да намалят до 21:22. Тогава обаче Португалия отговори с три поредни точки и взе първия гейм.

Загубата му като че ли подейства отрезвително на българите и във втория гейм те показаха по-силна игра. Още в началото България дръгпа с 3:0, а след това и с 15:9 и реално нямаше затруднения да изравни резултата.

В третия гейм изглеждаше, че българите отново контролират играта, след като водеха до 21:18. Тогава, точно в решителната част обаче настъпи необяснимо отпускане в редиците им и Португалия успя да осъществи обрат и да спечели с 28:26.

Ситуацията се повтори и в четвъртия гейм, в който България отново водеше в резултата почти до самия му край. Националите имаха аванс от 20:16, но допуснаха серия от неточности и в крайна сметка Португалия спечели с 25:23, като с това взе и мача.

Най-резултатни за България бяха Николай Учиков и Розалин Пенчев с по 15 точки, докато Тодор Скримов завърши с 13. За Португалия Марко Ферейра наниза 21 точки, а Алешандре Ферейра остана с 18.

В другия мач от нашата група Канада нанесе първа загуба на Аржентина. "Кленовите листа" се наложиха с 3:1 (25:21, 29:27, 16:25, 26:24).

След първите три кръга начело в общото класиране са Иран, Франция и Бразилия с по 3 победи от 3 мача. България е на 11-о място от 16 отбора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени