Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Столипиново" и литературата

Снимка: БГНЕС

Детската авторка Диана Петрова ще проведе приказна работилница за творческо писане с деца от училище „Найден Геров“ в пловдивския квартал „Столипиново“.

Решихме да отидем в махалата – с нашите книги, с нашите познания и с нашата прекрасна детска авторка Диана Петрова, каза пред БНР Надя Фурнаджиева от издателство „Летера“.

Тя разказа, че са подбрани 14 деца от училището, които са се включили в литературните занимания:

„Това са деца, които желаят да научат нещо. Те посрещнаха с голяма радост авторката Диана Петрова. Надпреварваха се да покажат това, което могат и знаят. За моя изключителна изненада, те рецитираха стихотворения не само от Ботев и Вазов, а рецитираха стихотворения от Пушкин, Есенин. Тези деца жадуват за знания. Децата се затрудняват да говорят български език – знаят го до известна степен. Това е голям проблем“, каза тя в предаването "Хоризонт до обед".

Според нея се изисква много внимателна интеграционна и образователна политика.

Представянето на книгата „Приказки от Изгрев-а“ с приказки и разкази от Диана Петрова ще бъде в образователния център в училище „Найден Геров“ от 11 часа на 6 юни. Големите литературни разходки продължават от 14-и до 16-и юни във всички ключови места в града, свързани с литературата.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна