Eмисия новини
от 03.00 часа

Теодор Цветков ще преплува 30 езера, за да подкрепи жените, болни от рак

Снимка: Една от 8

Някои добрини се случват естествено, други - с големи усилия, а трети с предизвикателство към физическите и психическите сили...

В "Моята история за доброто" ви срещнахме с едни момчета, които сами се подлагат на изпитания в името на доброто. Те са на 24  години и са от Русе. Теодор Цветков е плувец. Той плува не за да печели пари и слава, а го прави благотворително. Събира пари за хора, изпаднали в беда. Плътно до него, като здрава упора, са брат му Валентин Цветков и приятелят му Деян Костаднов. Правят го безкористно, защото вярват, че така е редно.

Последната кауза, на която момчета се спират, е посветена на жените с рак на гърдата. За да събере пари за фондацията, която ги подкрепя - „Една от 8“, Теодор Цветков е решил да преплува 30 български езера за по-малко от месец. Подкрепа в своето екстремно начинание Теодор открива предимно от непознати. 

До момента Теодор е направил три нестандартни благотворителни плувания - в ледени води, само с една ръка и с вързани крака. Извън спорта, заедно с брат му Валентин са помагали не веднъж. Защото така са възпитани. Не намират обяснение за делата си, така го усещат. Така съществуват.

Момчетата разсъждават положително и действат положително. Това ги води по пътя на доброто. Доброто, което веднъж заформило се в младите мъжки сърца, ще продължава да се развива и да повлича последователи след себе си.

Още от