Eмисия новини
от 13.00 часа

Джордж Майкъл не е включил партньора си в своето завещание

Джордж Майкъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Покойният британски певец Джордж Майкъл тотално е изключил партньора си Фади Фауаз от своето завещание, възлизащо на 97,6 милиона британски лири, пише сайтът „Контактмюзик“, цитиран от БТА.

Музикантът почина на 53-годишна възраст през декември 2016 г. На 30 май излезе съдебно решение, според което неговото наследство вече може да бъде предадено съгласно завещанието му. То ще бъде поделено между двете му сестри Йода и Мелани. Фермата за расови коне, принадлежала на Джордж, ще бъде предадена във владение на баща му Кириакос Панайоту, който живее в нея. От наследството на Джордж Майкъл ще се облагодетелства и беквокалистката му от група "Уам!" Шърли Кемп, музикалният продуцент Дейвид Остин и пиарката на певеца - Кони Филипело.

За партньора Фади Фауаз, фотограф от ливански произход, с когото живееха заедно от 2012 г., не е предвидено и едно пени в завещанието.

Именно той откри безжизненото тяло на своя любовник на Коледа през 2016 година и още живее в лондонския му дом, въпреки многобройните подкани да го напусне. Бившият му приятел в продължение на 15 г. Кени Грос също не присъства в завещанието.

Джордж Майкъл приживе е участвал в много благотворителни инициативи, а след смъртта му множество организации разкриха, че той им е оказвал финансова подкрепа в продължение на години.


Още от