Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер: Надявах се да срещна Рафа

Федерер по време на пресконференцията.
Снимка: FFT

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер стигна до полуфинал в Париж за осми път, но първи от 2012 година. След четирисетовия успех срещу сънародника си Стан Вавринка швейцарецът говори пред медиите.

Маестрото обяви, че не се притеснява от предстоящия 39-и сблъсък с Рафаел Надал в петък.

„Всеки мач трябва да бъде изигран и чак тогава да бъде определен победителят. И на това се надява всеки, който среща Рафа. Знаеш, че ще бъде трудно, но никога не се знае. Той може да има проблеми, може да е болен… Може ти да играеш невероятно, а той да не е на ниво. Може да излезе ураганен вятър, мачът да бъде спиран 10 пъти заради дъжд. Така че трябва да си готов за всичко. За мен няма да е лесно да играя срещу Рафа. До мача с него стигнах след пет победи. Щастлив съм, че ще го срещна, защото, ако искаш да постигнеш нещо на клей, трябва да преминеш през Надал в някакъв стадий, защото той е силен и ще бъде на пътя ти. Когато реших да играя на червено този сезон, се надявах да го срещна. Ако си с нагласата да го избегнеш, тогава не би трябвало да играеш на клей. Надявам се моята нагласа да ми помогне да играя добре в турнира“, започна 37-годишният Федерер, който спечели „Ролан Гарос“ през 2009-а.

На въпрос дали си спомня, че е побеждавал испанския левичар на червено за последно в Мадрид преди 10 години и на какво се дължи оптимизмът му, Роджър отговори така:

„Както срещу всеки тенисист и срещу него винаги има шанс. Освен това никой не би дошъл на стадиона да гледа, ако знае предварително резултата. Мачът с Рафа ще бъде труден, най-вече защото е срещу левичар. До момента тук играх само срещу десничари, така че ще трябва да се приспособя.Не е лесно, защото топспинът на топката при тях е различен, но имам два дена да се наглася“, каза той.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна