Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалия и Швейцария определят първия финалист в Лигата на нациите

Роналдо дава наставления на последната тренировка на Португалия снощи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В град Порто днес от 21:45 часа наше време отборите на домакина Португалия и Швейцария излизат в първия полуфинал в новия турнир на УЕФА Лига на нациите. В другия мач утре се срещат Англия и Холандия.

Голямата звезда на португалците Кристиано Роналдо се завърна в отбора, след като пропусна мачовете от груповата фаза на турнира. Единственото притеснение на селекционера на иберийците Фернандо Сантош е наказанието на Данило.

„Ще бъде много тежък двубой между два тима, които обичат да владеят топката. Швейцария също така обича да играе с дълги топки, за да използва качествата на нападателя Сеферович, имат и Шакири, който може да задържа и да подава. Имат много класни футболисти. Нашата работа е да мислим за своя отбор и как да наложим своята игра в мача. Португалският национален отбор иска да донесе радост на своите привърженици“, заяви патетично Сантош, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

Колегата му Владимир Петкович заяви, че домакините са абсолютен фаворит в предстоящия двубой, но швейцарците не са отписали срещата.

„Португалците са фаворити не само в този мач, но и в целия турнир. Те играят у дома и са европейски шампиони. Имат големи таланти, но много пъти ние сме показвали, че няма невъзможни неща във футбола. Може би сега Швейцария най-накрая ще може да направи решителната крачка, да се пребори с големи отбори и да спечели Лигата на нациите“, коментира Петкович.

Вероятни състави:
Португалия
Руй Патрисио, Жоао Кансело, Пепе, Рубен Диас, Рафаел Герейро, Рубен Невеш, Карвальо, Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Роналдо, Гонсало Гедеш.

Швейцария
Зомер, Мбабу, Шер, Аканджи, Родригес, Джака, Закария, Фернандес, Шакири, Цубер, Сеферович.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна