Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) започна с 24 футболисти, Крушарски се цели в титлата

Локомотив започна подготовка за новия сезон днес.
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)



Носителят на Купата на България по футбол Локомотив (Пловдив) започна подготовка с 24 играчи.

Четирима играчи пристигнаха на проби. Това са Георги Ралев от Нефтохимик, Николай Николаев от Хебър, Светослав Диков, играл за последно в Словения, и Денислав Станчев от Верея. Шестима юноши също се включиха в заниманието - вратарят Павлин Евтимов, Архан Юсуф и Димитър Законов, Петър Главчев, Мартин Паскалев и Октай Юсеин.

На стадиона дойде и защитникът Давид Молембана от Мозамбик, който пропусна първата тренировка. По-късно към тима ще се присъединят Анте Аралица, Стивън Езе, Парвиз Умарбаев и Един Бахтич, получили по-дълга почивка.

Локомотив се цели в по-добро представяне през следващия сезон, заяви собственикът на отбора Христо Крушарски. Той заяви, че носителите на купата могат да атакуват и шампионската титла.

"Целта ни през новия сезон е още по-добро представяне от предишния. След като взехме Купата на България, защо да не се опитаме да се борим и за шампионската титла?", каза той преди първата тренировка за лятото.

"Ще инвестирам около 100 000 лева в стадиона след като пак ме пуснаха по пързалката, но със сигурност ще играем мачовете от Лига Европа на Лаута", добави Крушарски.

"Дано по-скоро вземем играчи, които да заместят напусналите, защото трябва да се представим добре и в Лига Европа. Хубавото е, че ще играем пред нашите фенове. Искам да ни се падне или много силен, или преодолим отбор. Подготовката ни ще протече в Боровец. Мястото там е уникално. Планирали сме 13, 17, 21 и 25 юни за контроли. Чакаме потвърждение на отборите, за да ги обявим. Ще имаме мачове и с нашите юноши", заяви пък старши треньорът Бруно Акрапович.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна