Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Делибашев, който прави живота по-хубав

Той се казва Даниел Делибашев. Най-напред научих за него от рубриката на колегите от bTV „Вярваме в доброто“, след това се сприятелихме в социалната мрежа facebook и с вълнение следих тазгодишното му поредно пътуване на благотворителна мисия в Африка. Даниел е 10 г. по-млад от мен. Роден е в малкото родопско село Црънча, общ. Доспат. Сега живее в София. Икономист е по образование и добротворец по призвание.

Даниел Делибашев и Росица Кавалджиева„Мечтата да отида да помагам в Африка е може би от тийнейджърските ми години. Единственото, което ме спираше, беше това, че не знаех точно как може да стане. В един момент ме насочиха към организация, която да ми съдейства. Свързах се с тях и след около месец и половина се качих на самолета“ сподели Даниел в рубриката "Кутия на доброто" в предаването "Каста дива".

Така започва една вълшебна приказка за доброто. Можете не само да я чуете в звуковия файл, но и Вие да станете част от нея.

„Действие и пример – когато хората ги видят, рано или късно някои от тях решават, че това е и тяхна кауза и се включват“ казва Даниел.

За работата и призванието на Даниел слушайте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени