Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саутгейт нарече головете във вратата на Англия "глупави"

Гарет Саутгейт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт смята, че грешките в защита срещу Холандия са породени от натрупаната умора в състава.

"Това бе невероятна вечер с всичките обрати в мача. Смятам, че научихме много как се играе срещу отбор от висока класа, който ни създаде проблеми, каквито не сме имали в миналото.

Смятам, че бяхме опасни през цялото време, но допуснахме глупави голове. Имахме своите шансове а отбележим, но не ги използвахме. В 85-ата минута решихме, че сме отбелязали гол, който да ни постави в добра позиция да продължим напред, но той бе отменен, а след като получихме второ попадение в нашата врата, това уби настроението в отбора", призна той.

"След изравнителния гол започнахме да диктуваме събитията на терена. Когато търсиш победата, трябва да играеш бързо и ние го направихме благодарение на Джеси Лингард и Рос Баркли. Можехме да играем и по-добре, а при последния гол и умората си каза думата, тъй като Рос имаше крамп само няколко минути по-рано. Когато си уморен, е нормално да се правят грешки в ситуации, в които иначе не бихме ги допуснали. Това ще бъде важен мач, от който да си направим много изводи. Следващите дни ще бъдат доста тежки, но ще излезем по-силни от тази ситуация", заяви още Гарет Саутгейт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени