Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Върхови постижения за сезона на Диамантената лига в Рим

Майкъл Норман току-що е пресякъл финала на 200 м.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем най-добри постижения в света за сезона направиха лекоатлетите по време на състезанията от Диамантената лига в италианската столица Рим.

В очаквания с голям интерес сблъсък на 200 метра Майкъл Норман (САЩ) триумфира с 19.70 секунди, като изпревари с 2 стотни от секундата сънародника си Ноа Лайлс. Това беше най-бързото бягане в дисциплината на италианска земя в историята.

Двукратната олимпийска шампионка Илейн Томпсън (Ямайка) триумфира в спринта на 100 метра също с най-добър резултат за годината. Със силно бягане във втората половина на дистанцията Томпсън финишира първа за 10.89 секунди, като изпревари с 5 стотни от секундата европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания).

Американецът Донован Бразиър изпревари със сантиметри на финала Найджъл Амос (Ботсвана), за да спечели бягането на 800 метра за 1:43.63 минута, с 2 стотни от секундата пред Амос.

Световната рекордьорка Гензебе Дибаба (Етиопия) беше най-бърза на 1500 метра с 3:56.28 минути, като изпревари с по-малко от половин секунда британката Лора Мюър (3:56.73).

Германката Малалайка Михамбо победи на скок дължина със 7.07 метра, а другите три върхови резултата за сезона се получиха в бягането на 3000 метра стипълчейз Бенджамин Киген от Кения (8:06.13 минути), в бягането на 5000 метра - Телахун Бекеле от Етиопия (12:52.98 минути) и на скок височина - Богдан Бондаренко от Украйна с 2.31 метра.

Шведката Ангелика Бергман спечели на овчарски скок с нов национален рекорд от 4.76 метра.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени