Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Агресия и хуманизъм“ ще продължи да бъде мотото на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

206 филма от 56 държави ще видят зрителите на 18-ото издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който  ще се състои от 13 до 21 юни във Варна, това съобщи Илия Раев - директор на форума. Той обясни, че филмите са подбрани сред общо 3000 ленти.

„Интересът към фестивала нараства постоянно… Основното мото остава същото, защото винаги ще бъде актуално – агресията не е изчезнала от обществото. Заради това „Агресия и хуманизъм“ все още ще бъде основно мото“, каза Раев.

Той посочи, че основните лектори са известни имена, като спомена Анна Заркова, Соломон Паси, проф. Иво Христов, Харалан Александров.

„Тези хора ще възбудят една много силна дискусия, която дискусия – благодарение на Радио Варна, изказвам своето уважение към директора на Радио Варна (Наталия Чешмеджиева) за това, че тя измисли една нова форма – да се ретранслира това, което става, да го видят повече хора“, добави Илия Раев.

По традиция фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, организатори са БЧК и Медицинският университет.

Журито се състои от петима членове с председател Доротея Тончева.

Откриването на форума на 13 юни е с филма на Вим Вендерс „Папа Франциск :Човек на думата си“.

Режисьорът Атанас Киряков ще получи наградата за цялостно творчество на фестивала, а зрителите ще видят филма му  „Равен на всички“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна