Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков иска време за нова концепция за националния отбор

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер Красимир Балъков говори пред медиите преди втората си среща начело на отбора, след като преди три дни нашите паднаха 1:2 като гост на Чехия. Утре предстои домакинство на Косово, а Балъков демонстрира добро познаване на портивника.

"Отборът на Косово е нормално да бъде по-различен. Но общо взето играят съвременния футбол, отворен, атакуващ. Опитват да се правят преса отпред, опитват се да разиграват топката отзад. Имат един вратар, който играе много добре с крака, което за нас е малко добре. И имат един треньор, който го познавам много добре. Той е опите, изключително креативен".

"Този мач ще бъде изключително тежък, но ние нямаме други шансове. Но ние трябва да играем отворено, открито и да търсим победа, каза Балъков.

"Видях на мача с Черна гора как играха. Не беше същият мач, който играха срещу нашия отбор, малко по-различен беше. Но общо взето е това, което казах и преди малко- нямат страх, и не се притесняват да играят в противниковата половина. Имат качествени футболисти, които могат да играят добър футбол. И разбира се, са освободени. За разлика от нас, те каквото и да направят е добре дошло, докато за нас не е така".
По повод критиките след мача с Чехия, селекционерът отговори: "Аз винаги мисля и приемам конструктивната критика, която идва от медиите. И разбира се, тя беше направена с пълно право след мача с Чехия. Някои оценки в пубичното пространство бяха ненужни. Защото ние знаем много добре какво сме правили добре и какво не сме.

И това, което не сме направили добре, ще се опитаме да го коригираме във втория мач в България. А то е повече желание в средата на терена- да притежаваме топката, да я търсим, да не се крием, да бъдем по-агресивни в предна позиция, да търсим единоборствата и да ги печелим. Защото в Чехия се случваше много често противниците да ни печелят единоборствата. И разбира се, да сме по-хладнокръвни пред вратата".

"Още когато дойдох и казах, че искам да вкарам нова концепция в националния отбор. Тя не става за един ден, за една седмица, за един месец. Преди мача с Чехия не работихме само за конкретния мач. Фифти-фифти се получи, но и варианти, с които ние можем да реагираме в различни ситуации във всеки един мач. Много информация им се получи, но тя ще се преработва във всеки един мач. Сега идва нов мач с Косово. Не всеки път се получава, надявам се този път да се получи по-добре и разбира се- най-важното е да спечелим три точки.

Все още няма яснота за стартовия състав в утрешния мач, като Балъков ще мисли до последно и утре.

"Логично е да търсим лека свежест в отбора. Чакам да мине днешната тренировка. Знаете, че се наложиха промени след пристигането в България. Имахме малко време за възстановяване. Надявам се всички да са здрави и да проведем нормално тренировката. След нейния край ще видим кой в какво състояние е. Аз имам някои идеи в главата си. Но твърдите решения ще паднат утре".

Чуйте какво сподели още Балъков на пресконференцията преди мача с Косово:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени