Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севернокорейска певица се сближила с лидера Ким Чен-ун

Хьон Сон-уол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Eдна нова елегантна жена се появява напоследък публично като негова довереница. Става дума за Хьон Сон-уол, певица от женската група„Моранбон“, за която навремето се е говорело, че е любовница на севернокорейски вожд, пише в. „Таймс“, цитиран от БТА.

Тя е била до Ким по време на негово посещение във фабрика, както и на откриването на масови гимнастически игри миналата седмица. 42- годишната Хьон, чийто най-популярен хит възпява работничка в текстилна фабрика, е член на ЦК на Корейската трудова партия. Тя придружи Ким при посещението му в Китай през януари и сега заема ръководна позиция в пропагандния апарат на партията, посочва „Таймс“.

Вестникът подчертава, че появата на певицата като политическо лице е много странна поради съобщенията по-рано тази година, че тя е била екзекутирана заради участието си в порнографски филм.

Таблоидът „Сън“ доразвива темата, като припомня, че по-рано тази година южнокорейският вестник „Чосон илбо“ е писал, че Хьон и други музикантки в „Моранбон“ са били разстреляни по заповед на лидера, защото правели порнофилм. Миналия вторник обаче соло певицата на група била назначена за заместник-директор на отдела на компартията за пропаганда и агитация, пише „Сън“, позовавайки се на официални източници в Пхенян.

Смята се, че Хьон Сон-уол се познава със седем години по-младия от нея Ким Чен-ун още от юношеските му години. Съобщенията, че тя е ликвидирана, не предизвикаха голяма изненада, защото Ким вече се е отървавал от свои близки сътрудници, отбеляза „Сън“.

„Сън“ и два други британски вестника - „Дейли мирър“ и „Дейли мейл“ - съобщават днес, че по заповед на Ким Чен-ун е била извършена зловеща екзекуция. Неназован севернокорейски генерал, обвинен в заговор за държавен преврат, бил хвърлен в басейн с пирани, внесени от Бразилия, като преди това по тялото и крайниците му били нанесени рани с нож. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени