Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев и Дани Педроса рамо до рамо в хард ендурото „Железния гигант“

Теодор Кабакчиев
Снимка: Личен архив

Най- добрият ни състезател по мотоциклетизъм в направлението ендуро Теодор Кабакчиев не успя да изпълни мечтата си и да завърши най-трудното състезание в тази дисциплина в света наречено „Железния гигант“, което се проведе преди няколко дни в Австрия.

„Състезанието се нарича „Железния гигант“ защото се провежда в планина изкопана за добив на желязна руда. Форматът на надпреварата беше четири дни. Първият ден се карат три сипея. Там стигнах до полуфиналите, след което малка грешка ми коства отпадането. Следващите два дни са квалификациите за самото състезание. Първият ден дадох 26-то време, а втория ден не успях да го подобря и останах 26-ти. Смятам, че това е един удовлетворяващ резултат, защото в самото състезание стартираха 500 човека  отбрани от 2000“, обясни специално за БНР Теодор Кабакчиев.

Снимка

По 35-километровото трасе  тази година се пробва и трикратният шампион по мотокциклетизъм на писта в клас Moto gp Дани Педроса.

„Той е много голямо име в моторните спортове, но това е коренно различен спорт и той няма как да е толкова компетентен в него, колкото в Moto gp. Но беше готино да видиш състезател от такъв ранг да уважи еднуро спорта“, допълни роденият в Габрово пилот. Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна