Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба разказва за ежедневието в Столипиново

Фотоизложба за ежедневието в кв. „Столипиново“ в Пловдив ще бъде представена в Дома на културата на 11 юни. Под заглавието „Махалата в града“ тя ще представи на посетителите 1000 снимки и фотоколажи, събрани от деца в „Столипиново“, ще разкаже за живота и ежедневието в квартала. 

Изложбата показва семейни снимки, архиви ивестници, карти и материали и ще остане в сградата на Дома на културата до края на юни. През есента ще се премести в ОУ „П. Славейков”. 

В деня на откриването представители на Клуба на младите изследователи къмфондация „Рома-Пловдив“ ще влязат в ролята на гидове, за да споделят с посетителите неразказаните истории зад всяка снимка. Като съпътстващи инициативи клубът инициира дискусии за културата на ромите и турците, пространствената сегрегация, бариерите, възможностите и нагласите за интеграция между етническите общности.

Проектът, като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ има за цел да активизира творческия потенциал на децата в кв. „Столипиново“, също и задълбочена работа с различни общности.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени