Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голдън Стейт остава в битката за трофея в НБА

Голдън Стейт (в тъмни екипи) спечели петата среща.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Голдън Стейт вкара 20 тройки и спечели със 106:105 в залата на Торонто, с което намали изоставането си на 2-3 победи във финалната серия в Националната баскетболна асоциация.

Гостите, които се стремят към трета поредна титла, имаха преднина през по-голямата част от срещата, като в средата на третата четвърт водеха с 14 точки при 77:63.

Канадците не се отказаха и стигнаха до обрат. Малко повече от две минути и половина преди края Торонто дръпна със 103:97, но с три поредни тройки, две от които на Клей Томпсън и една на Стеф Къри, гостите отново поведоха със 106:103. 
Кайл Лаури намали с кош 29.9 секунди преди финала, а домакините имаха и последна атака, но Лаури не успя да вкара от дистанция със сирената след добра защита срещу него на Дреймънд Грийн.

Кевин Дюрант се завърна в игра за Голдън Стейт след повече от месец лечение на контузия на десния прасец. Той се включи силно и вкара 11 точки за 11:57 минути на полето, но във втората четвърт получи контузия на ахилеса и напусна принудително, а след мача той се придвижваше с патерици.

Къри беше най-полезен за шампионите с 31 точки, 8 борби и 7 асистенции, Томпсън добави 26 точки, а Грийн допринесе с 10 точки, 10 борби и 8 асистенции.

За Торонто най-добър беше Кауай Ленард с 26 точки, 12 борби и 6 асистенции, а Лаури завърши с 18 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени