Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новакът в Първа лига Арда започна подготовка

Футболистите на Арда започнаха подготовка на 11 юни.
Снимка: ПФК Арда

Новият член на Първа лига Арда (Кърджали) започна днес подготовка за историческото си дебютно участие сред елита на българския футбол. 

Старши треньорът Стамен Белчев събра футболистите, които минават медицински прегледи. По-късно групата заминава за Банско, където ще продължи първата част от своята подготовка. 

До този момент Арда официално има подписан договор с един играч. Това е вратарят Николай Банков, който идва от Ботев (Враца). Той преди това е носил екипите на Спартак (Варна), Миньор (Перник), Хасково, Пирин (Благоевград), Добруджа и Локомотив (Горна Оряховица). Банков има и кратък престой в полския Рух (Хожув). Роден е на 19 ноември 1990 г. Очаква се до края на седмицата към отбора да се присъединят още двама футболисти.

В Банско новакът в Първа лига ще остане до 29 юни и ще изиграе две контроли. Първата е на 22 юни с Поморие, а втората е предвидена за 26 юни с румънския Академика (Клинчени), който от тази година ще играе в Първа румънска лига. Третата проверка на Арда ще е на 29 юни срещу Ботев Пловдив, като срещата ще се играе на стадиона в Коматево. 

Тимът ще бъде официално представен пред феновете на 6 юли в Кърджали с мач срещу Ботев (Гълъбово). 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна